Monday, May 30, 2005

De 8 kostråd
1. Spis frugt og grønt - 6 om dagen. 2. Spis fisk og fiskepålæg - flere gange om ugen. 3. Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød - hver dag. 4. Spar på sukker - især fra sodavand, kager og slik. 5. Spis mindre fedt - især fra mejeriprodukter og kød. 6. Spis varieret - og bevar normalvægten. 7. Sluk tørsten i vand. 8. Vær fysisk aktiv - mindst 30 minutter om dagen.

Wednesday, May 25, 2005

Regnskoven forvinder
Det brasilianske energiministerium oplyser, at i løbet af det seneste år er 26.000 kvadratkilometer skov forsvundet. En vækst i skovfældningen på ikke mindre end seks procent i forhold til året før. 25 procent af regnskoven i Amazonas er nu væk og med den tusinder af dyrearter, skønnes det.

Sunday, May 22, 2005

Stjernesagaens sidste sang
Vi har tidligere fulgt den blonde dreng Anakins opvækst. Nu er han blevet en fuldvoksen Jedi-ridder, som har vundet heltery i selskab med Obi-Wan Kenobi i deres fælles kamp mod universets fjender. Det er hans skæbne at skabe balance i Kraften og fred og fordragelighed til universet. Opgaven er ikke let, da han stilles overfor et vanskeligt valg. Skal han lade sin elskede, gravide, hemmelige hustru Padmé dø, eller skal han gå over til den mørke Krafts side for at få magt til at redde hende? Ja, svaret giver sig selv, hvordan skulle han ellers bliver til Darth Vader i de senere film.