Saturday, February 26, 2005

Min far fylder 74
Min far fylder år i dag. Han er født 1931 og har 7 års skolegang, aftjent værnepligt og uddannet mejerist. Han har arbejdet som bestyrer for en minkfarm og i mange år været værkfører på en papfabrik. Hans stjernetegn er fisk, som symboliserer det transcendente, hvis det ellers kan bruges til noget i denne sammenhæng. Han er praktisk begavet, da han kan lave alt muligt med sine hænder ud af næsten ingenting. Han er også abstrakt begavet og er i stand til at tænke nogle helt nye ideer om stort og småt. Han er gift og har været sammen med den samme kvinde i snart 50 år, far til to børn og, en datter og en søn, som så er mig, som skriver denne weblog.

Tuesday, February 22, 2005

Hunter S. Thompson har begået selvmord
Den amerikanske modkulturs store ikon er død 67 år gammel. Hunter S. Thompson lancerede med begrebet Gonzo en til tider hallucinatorisk variant af fænomenet New Journalism, en form for personlig, oplevelsesbaseret og gerne litterært orienteret journalistisk.

Saturday, February 19, 2005

Mennesket bag drivhuseffekt
Amerikanske forskere mener at have manet tvivlen om, hvorvidt menneskers udledninger af drivhusgasser ændrer klimaet, i jorden. Den menneskeskabte drivhuseffekt er en realitet, fastslår amerikanske forskere på basis af de hidtil mest omfattende analyser.

Thursday, February 17, 2005

Grundlovens § 77
Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Se mere på CensurNyt.dk.

Tuesday, February 15, 2005

Fattige ryger ud af videnssamfundet
Kvinderne haler ind på mændene, når det gælder brugen af computer og internet. Og også de ældre har forbedret deres it-kunnen, så nu er det de fattige, som risikerer at blive hægtet af, viser ny EU-undersøgelse. Det betyder, at når man taler om befolkningsgrupper, som er hægtet af det digitale samfund, så er det ikke længere kønnet, men sociale forhold, som er afgørende, viser den ny rapport. Digital ulighed er altså på vej.

Monday, February 14, 2005

Fyret HP-chef får 124 mio. kr
Den tidligere HP-topchef Carly Fiorina får et gyldent håndtryk på 124 mio. kr. fra computergiganten. Og for ikke at virke smålig lader HP hende beholde sin hjemme-pc og giver oven i hatten tre måneders teknisk support. Fiorina, der kom til HP i 1999, fattes næppe penge. Ifølge den norske Nettavisen har Fiorina høstet løn og andre ydelser til en værdi af knap 1,1 mia. danske kr. i sin tid i firmaet. Så har hun tjent nok for de næste mange inkarnationer eller hvad?

Tuesday, February 08, 2005

Folketingsvalg i Danmark
To fløje kæmper om at få regeringsmagten i dette land. Den ene fløj har fået farven blå og består af liberale og konservative vælgere støttet af et småborgeligt og halvracistisk parti. Den anden fløj har fået tildelt farven rød og består dels af socialdemokraterer og socialister og dels af progressive borgelige vælgere og den yderste venstrefløjs drømmere. To vidt forskellige ideologier kæmper om vælgernes gunst.

Wednesday, February 02, 2005

Orme koster 169 milliarder dollar
Ifølge en ny undersøgelse foretaget af mi2g, er ondsindede programmer et dyrt bekendtskab for virksomheder. Orme, virus, trojaner og andre ondsindede programmer kostede nemlig virksomhederne mellem 169 og 204 milliarder dollar i 2004. Dette gør 2004 til det værste år nogensinde. Mi2g har beregnet omkostningerne udfra flere faktorer deriblandt betaling for support og overarbejde, mistede forretningsaftaler, højere forbrug af bredbånd, tab i produktivitet, softwareopgraderinger samt omkostninger til genopbygning af data og systemer.

Tuesday, February 01, 2005

Usikkerhed om valgmålinger på nettet
Valgforskere og medier slår panderne mod hinanden, når talen falder på exit polls. En lang række politikere mener, at målinger af, hvad folk har stemt, kan påvirke de vælgere, der endnu ikke har sat krydset.