Friday, October 29, 2004

Ny computer-virus
Danmark blev fra klokken otte i morges oversvømmet af en ny virus-variant af den såkaldte Bagle-orm. Bagle.at spreder sig via e-mail, Windows fildeling og P2P-fildelingsprogrammer. Ormen findes i en vedhæftet fil med et af følgende navne Price, price eller Joke, som har filendelsen .com, .cpl, .exe eller .scr. Ormen kopierer sig selv til alle mapper, der indeholder navnet 'shar' under lokkende navne som Adobe Photoshop 9 full.exe og Microsoft Office XP working Crack, Keygen.exe. Den hurtige spredning skyldes blandt andet de lokkende navne og udbredelsen af fildelingsprogrammer og hurtige bredbåndsforbindelser. Ormen laver blandt andet ændringer i registreringsdatabasen, så den starter sammen med Windows. Ormen indeholder også en bagdør, der lytter på TCP port 81, som kan udnyttes til at downloade og eksekvere filer på det inficerede system.

Wednesday, October 27, 2004

Millioner af mennesker sulter
842 millioner mennesker ud af verdens befolkning på omkring fem milliarder lider af sult. Det viser ny FN-rapport. Sult dræber flere mennesker end nogen af de øjeblikkelige krige og terrorangreb, påpeger Jean Ziegler fra FN's menneskerettighedskommission i rapporten. Madmanglen er især kritisk på Cuba, i Nordkorea, Sudan og i de palæstinensiske områder.

Sunday, October 24, 2004

Fald fra tribune
En ung mandlig tilskuer på 24 år faldt ned fra den øverste tribune i Parken under superligakampen mellem FC København og Viborg. Tilskueren landede på en betontrappe og pådrog sig kraniebrud. Hans tilstand er yderst kritisk. Kampen blev aflyst ved stillingen 0-0. Faldet skete umiddelbart efter, at anføreren Bo Svensson fra FC København havde fået det røde kort 25 minutter inde i anden halvleg. Magne Hoseth opdagede, at noget var helt galt blandt publikum og fik tilkaldt en læge.

Wednesday, October 20, 2004

Professor forudsiger nettets undergang
Hannu H. Kari fra Helsinkis Teknologiske Universitet forudser, at internettet går under om to år. Den finske professor i sikkerhed inden for militære netværk mener, at spam og virus vil være hovedårsagerne til nettets undergang. "Når andelen af virus og spam overstiger smertegrænsen, vil det skade troværdigheden af den information, der findes på internettet. I kombinationen med ensidige og aggressive angreb mod nettets grundpiller og generelt dårlige it-kundskaber hos flertallet af brugere vil det føre til nettes undergang," siger Hannu H. Kari til den svenske avis Aftonbladet.

Monday, October 18, 2004

En slags undskyldning
Jeg var halvfuld og sur efter at min søster havde været på besøg, derfor gik min vrede senere på dagen ud over en af min nærmeste venner. Han provokerede mig med et udsagn, som virkelig fik mit pis i kog. Jeg forstod slet ikke, hvordan han kunne tale om verdens bedste trommeslager. Til nøds kunne jeg acceptere, at man taler om verdens hurtigste mand, men at omtale en bestemt person som værende den bedste i forhold til musik eller kunst for den sags skyld er ren galamatias i mine øre.

Friday, October 15, 2004

Mobiltelefoni kan give kræft
En ny svensk undersøgelse om øget risiko for kræft på hørenerven efter 10 års brug af mobiltelefon bør især føre til overvejelser om børns brug af mobiltelefoni. For der findes faktisk ingen forskningsresultater omkring børn og mobiltelefoni, siger biokemiker og stråleforsker på Århus Universitet Sianette Kwee, der har forsket i mobilstråling i 20 år. Hvis man udsætter levende celler for stråling, sker der skader, men hvis man bliver ved med at udsætte cellerne for stråling, forsvinder effekterne pludselig, fordi organismerne vænner sig til strålingen. Det betyder dog ikke, at der ingen skade er sket, siger Sianette Kwee.

Wednesday, October 13, 2004

Europæer eller indianer
Kennewick-manden har været for retten i Portland i USA. Det interessante ved retssagen var, at han var ca. 9.500 år gammel, og at retssagen blev opfattet som en sag mellem det amerikanske indenrigsministerium og videnskabsmændene og en kamp mellem religion og videnskab eller mellem indianerne og europæerne.I juli 1996 fandt nogle unge mennesker ved Columbia-flodens bred nær byen Kennewick i USA et skelet, som en ekspert bedømte det til at være en europæisk bosætter fra 1800-tallet. En kulstof-14 analyse viste imidlertid, at skelettet af denne europæer var 9.500 år gammelt. Dermed fik indianerne også stor interesse for skelettet, for de ville ikke risikere, at europæerne kom først til Amerika. Derfor forlangte repræsentanter for fem lokale stammer knoglerne af, hvad de betegnede som deres fjerne forfader, udleveret til øjeblikkelig genbegravelse.

Tuesday, October 12, 2004

Fede lår kan være sundt
Fedme er en folkesygdom, men fedt på kroppen er ikke nødvendigvis af det onde, viser ny undersøgelse. Det afgørende er, hvor fedtet sidder. En gruppe danske forskere har fundet forklaringen på, hvorfor det notorisk er sundere at være pæreformet end æbleformet, skriver Politiken tirsdag. Runde hofter og store lår kan i et vist omfang beskytte mod alvorlige sygdomme som åreforkalkning, sukkersyge og blodpropper i hjertet.

Monday, October 11, 2004

Dekonstruktionens far er død
Det er en af de store, der er død. Jacques Derrida er den sidste i den store generation og den første, der blev rigtig europæer. Han var berømt for altid at arbejde. At skrive, at udfolde nye åbninger og pege mod nye begyndelser. Man sagde om Derrida, at han havde et stativ i sin lille bil, som gjorde det muligt for ham at skrive, når han om morgenen kørte fra sit hjem i Ris-Oran-Gis for at forelæse eller deltage i kollokvier i Paris. Så kunne han sidde i kø foran rødt trafiklys og analysere strukturmomenter i Heideggers Dasiensanalytik.

Sunday, October 10, 2004

Danmark fik fortjent sejr
Martin Jørgensen havde ikke held med mange af sine aktioner i lørdagens kamp mod Albanien, men én gang holdt han lykkens gudinde i hånden. Et ellers ufarligt skud blev afrettet og sejlede i mål, hvilket grundlagde Danmarks sejr på 2-0 og gav tre vigtige point i spillet om en billet til VM 2006 i et opgør, der aldrig blev den store oplevelse.

Sunday, October 03, 2004

Det gode og det onde
Vi rummer allesammen kimen til det onde, uanset vores holdninger, der kan være nok så idealistiske. Vi kan alle udvikle os til at bliver bøddel i forhold til vores medmennesker. Den eneste kur er måske evnen til at ville det gode og hæve os over den glidebanen, som vi allesammen kan komme ud for ved at lægge under for den ondskab, som omgiver os og som også findes i vores ubevidste. Den smerte som vi alle går rundt med og som ikke blevet forløst eller erkendt og derved skader vores adfærd over for andre uden at vi selv er klar over det. Det er som om vi ikke vil se vores egen ondskab i øjnene og på grund af dette fortsætte vi med at gøre andre ondt uden at se dette også.

Friday, October 01, 2004

Fald i høje huspriser kan påvirke hele verden
Det var overraskende og uforståeligt for økonomerne, at de høje huspriser i lande som USA, Storbritannien, Spanien, Holland og Irland, overlevede massakren på de globale aktiemarkeder i foråret 2000. Men fire år efter, er der også dårlige tider på vej på den række ejendomsmarkeder i verden. I første omgang vil det betyde stop for yderlige prisstigninger på huse, men der kan også blive tale om egentlig fald i huspriserne. En rentestigning lukker festen på boligmarkederne og kan skade den økonomiske udvikling, lyder advarslen fra den internationale valutafond.