Wednesday, February 25, 2004

Gode og dårlige vibrationer
Efter min mening findes der ikke gode eller dårlige vibrationer. Det hele er vibrationer. Dem vi godt kan lide er vi hver især tilbøjelige til at kalde gode og dem vi ikke så godt kan lide bliver så opfattet som dårlige, men i en anden sammenhæng kan det opfattes helt omvendt, så vibrationer er vel blot vibrationer hinsides godt og ondt.

Sunday, February 22, 2004

Ny beslutning
Jeg er alt dette og alt dette er i mig. Jeg er karma, bhakti og jnana. Læs tidsskriftet Bindu.

Thursday, February 19, 2004

Konformitet fremfor mangfoldighed
Flere og flere grupper lægges for had i det danske samfund. I alle fald kan den siddende regering i Danmark hverken lide smagsdommere, intellektuelle, kulturradikale, socialdemokrater, kunstnere, indvandrer, flygtninge eller menneskerettigheder forkæmpere. Det er nærmest blevet politisk korrekt at være intolerant.

Tuesday, February 17, 2004

Kontrol eller åbenhed
To sider af samme mønt eller er der noget helt andet på spil?

Monday, February 16, 2004

To citater fra Thomas Evangeliet
Jesus sagde: "Ve over det kød, som er afhængigt af sjælen!
Ve over den sjæl, som er afhængig af kødet."
Jesus sagde: "Den, som har kendt verden, fandt legemet,
for ham er verden ikke noget værd."

Sunday, February 15, 2004

Viden er bedre end indoktrinering
For tusind år siden kom en række store opfindelser til os fra Mellemøsten. I dag er det næsten utænkeligt, at en araber skulle få tildelt Nobel-prisen i fysik. Autoritære opdragelsesmetoder, et underprioriteret skolesystem og få friheder er nogle af forklaringerne. Pengene er også et problem. De arabiske regimer mangler simpelthen viljen til at bruge penge og lave de institutioner, der er nødvendige for at få et videnssamfund. Manglende frihed vil ofte føre til mindre undren og dermed mindre forskning, som igen vil føre til manglende viden.

Saturday, February 14, 2004

Indre hovedrengøring
I dag har jeg deltaget i et kursus, hvor jeg drak 18 glas varmt saltvand og lavede fire forskellige yogaøvelser efter hvert glas. Efter det sjette glas var der hul igennem og ved det attende glas var det som kom ind ligeså rent som det der kom ud. Efter denne gennemskyldning så blev maven og næsen skyllet. Dernæst 45 minutters hvil og sidst og ikke mindst et lille måltid bestående af ris og linser tilsat lidt gheel. Bagefter var jeg ligeså frisk som en havørn.

Tuesday, February 10, 2004

En af mine venner
En af mine venner ringede og spurgte mig om, hvad jeg synes om hans nye bog. Jeg svarede, at jeg blev fysisk dårlig af at læse den og at bogens stemning var meget tung og mørk, men det er vel også meningen eller hvad? Trods det ubehag, som læsningen afstedkommer i en, så er bogen på en eller anden mærkelig måde alligevel værd at blive smittet af. Læs mere her.

Monday, February 02, 2004

Citat af Walt Whitman
Jeg er lige så ond som den værste, men tak Gud for, at jeg er
lige så god som den bedste.